Зараз в Україні протезування верхніх кінцівок потребують 307 осіб

10.08.2015 12:02

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД НЕБАЙДУЖІ СЕРЦЯ – це віра!

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД НЕБАЙДУЖІ СЕРЦЯ – надія!

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД НЕБАЙДУЖІ СЕРЦЯ – любов!

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД НЕБАЙДУЖІ СЕРЦЯ – одяг воїнам АТО!

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД НЕБАЙДУЖІ СЕРЦЯ – взуття воїнам АТО!

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД НЕБАЙДУЖІ СЕРЦЯ – продукти харчування!

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД НЕБАЙДУЖІ СЕРЦЯ – лікування!

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД НЕБАЙДУЖІ СЕРЦЯ – допомога дітям!

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД НЕБАЙДУЖІ СЕРЦЯ

Зараз в Україні протезування верхніх кінцівок потребують 307 осіб

В Україні виготовлятимуть протези верхніх кінцівок для учасників АТО по біонічній технології.

“Це технологія біонічного протеза 2-го покоління. Це дуже складна технологія. Наші фахівці давно цікавилися нею, була проведена підготовча робота, навчання, підготовка фахівців, ми отримали сертифікати. Зараз ми можемо не тільки виготовляти, а й проводити сервісне обслуговування”, – розповів директор компанії Ортотех-сервіс ГмбХ Олександр Стеценко.

За його словами, протез, виготовлений за цією технологією, має 14 видів захоплення, на відміну від тих протезів, які виготовляються зараз в Україні. Їм можна виконувати рухи, які вимагають точності, наприклад, відкривати двері ключем, працювати комп’ютерною мишкою, тримати крихкі речі.

“Це перший крок, який ми зробили в інтеграції України у світові технології протезування. Головне – надавати суто технологічну, за світовими стандартами допомогу”, – зазначає перший заступник міністра соціальної політики України Василь Шевченко.

Крім того, Стеценко повідомив, що для того, щоб користуватися цим протезом, потрібна спеціальна підготовка пацієнта і тренування. Компанія Ортотех-СервісГмбХ отримала від Благодійного фонду Ukraine Aid тренувальний біонічний протез, який буде використовуватися при підготовці бійців, які втратили верхні кінцівки, до протезування.

За словами представниці БФ Ukraine Aid Наталії Трембач, компанія-виробник RLS Steeper надала велику знижку на цей протез, а кошти на нього допомогла зібрати українська діаспора у Великобританії.

“Якщо ця технологія зайде в Україну, ми зможемо протезувати бійців в Україні, і надавати їм сервісне обслуговування”, – сказав голова Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев’янко.

За його словами, зараз протезування верхніх кінцівок потребують 307 осіб. Сума, яку виділяє держава на протезування однієї кінцівки, збільшена з 500 до 900 неоподатковуваних податком мінімумів, також зараз готується відповідний законопроект і розпорядження уряду про збільшення цієї суми до 2 млн грн, повідомив Дерев’янко.

 

Ми звертаємося до всіх небайдужих людей, не залишатися в стороні та підтримати наших захисників.

ДОПОМАГАЙМО РАЗОМ З БЛАГОДІЙНИМ ФОНДОМ НЕБАЙДУЖІ СЕРЦЯ